Слави Трифонов влиза имотен в политиката, изчистил е бизнеса си от офшорки

Шоуменът има сделки на територията на пет служби по вписванията – София, Пловдив, Варна, Плевен и Пещера

Слави Трифонов влиза в политиката като собственик на доста имоти, съобщава „Труд”. Като председател на политическа партия той ще влезе в Регистъра на лицата, заемащи висши публични длъжности и ще трябва да подаде имуществена декларация пред антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

Справка за лидера на "Няма такава държава" в Имотния регистър показа, че Станислав Тодоров Трифонов има сделки на територията на пет служби по вписванията – София, Пловдив, Варна, Плевен и Пещера.

В столицата през декември 2013 г. купува парцел от 1199 кв. м, еднофамилна жилищна сграда с площ 296 кв. м, еднофамилна сграда с изгребана яма, басейни и ограда с РЗП 1256 кв. м в местност Киноцентър III част – разширение. През август 2014 г. тези имоти са апортирани във фирмата му “Ермитаж есте”. През 2009 г. е дарил на Магдалена Ангелова, с която преди време имаше връзка, апартамент от 189.67 кв. м с мазе и гараж в Драгалевци. През 2006 г. е купил апартамент от 100.79 кв. м в квартал “Гоце Делчев”, който е продал година по-късно на “Арис мениджмънт”. През 2004 г. е купил от 8 собственици парцел широколистна гора от 2446 кв. м. в местност Къси дол.

В Плевен през юни тази година Трифонов с майка му и сестра му са продали таван с право на надстрояване на собственици на имот в същата сграда. През юли 2012 той е купил апартамент от 102.97 кв. в града. През септември 2006 г. е купил имоти в село Тодорово.

Във Варна през ноември 2009 г. Трифонов е купил имот в Св. св. Константин и Елена, който е продал през декември 2012 г. на Филип Киркоров.

В Пловдив април 2008 г. е заличена възбрана от частен съдебен изпълнител с кредитор Трифонов и длъжници Александър Стоилов и Папарак медия Александър Стоилов ЕТ върху една осма част от апартамент, а през декември 2010 г. е заличена друга възбрана от ЧСИ върху същия имот. В Пещера през февруари 2009 г. е наложена възбрана върху имот в село Козарско на същия длъжник. Всички тези операции вероятно са част от делото на Слави срещу пловдивския в. “Папарак”.

Основната фирма на Слави Трифонов “Седем-осми” има няколко вписани имотни сделки. В София през 2007 г. дружеството е продало апартамент от 260 кв. м на бул. “България”, купен година по-рано. През 2007 г. фирмата е купила апартамент от 358 кв. м с три паркоместа и дворно място в кв. “Борово”.

През 2014 г. “Делта хил” продава на “Седем-осми” няколко парцела до пернишкото село Кладница. През 2016 г. имотите от луксозния комплекс са апортирани в друга фирма на Трифонов – “Портос С 2016”.

През април 2019 г., по-малко от три месеца преди Слави Трифонов да обяви официално, че влиза в политиката, основната му компания „Седем-осми“ се е освободила от офшорно участие, показва проверка на медията в Търговския регистър.

Според актуалния устав на „Седем-осми“ АД, приет на 10 април 2019 г., капиталът на дружеството е 9 096 968 лв., като почти целият – 9 047 000 лв., е от непарична вноска на търговските марки „Seven Eight“, регистрирана в ЕС и „Ку-Ку“, регистрирана в българското Патентно ведомство.

Двете търговски марки вече се водят собственост лично на акционера Станислав Тодоров Трифонов. Докато преди това бяха предмет на вземане, което регистрираното в американския щат с офшорна юрисдикция Делауеър „Фулмър ентъртейнмънт“ ООД има към „Седем-осми“ АД, произтичащо от договор за цесия, сключен между „Фулмър ентъртейнмънт“ ООД и „Фулмър трейд линкс“ ЛЛС, също регистрирано в Делауеър.

Преди девет години схемата, носеща почерка на известен български консултант в тази сфера, беше поставена за проверка от „Атака“ в парламентарната комисия за борба с корупцията и не бяха установени нередности.

С корекция, вписана в Търговския регистър на 1 август 2019 г., съгласно чл. 63, ал. 1 и 4 от Закона за мерките срещу изпиране на пари, като действителен собственик на 99% от „Седем-осми“ АД е вписан Станислав Тодоров Трифонов.