Кметските избори в Плевен най-вероятно ще се решат на балотаж - pleven.utre.bg

Кметските избори в Плевен най-вероятно ще се решат на балотаж

15 октомври 2019, 20:44 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Медиана

Половината от плевенчани искат нов кмет на мястото на Спартански

Като цяло, преобладават нагласите за смяна на кмета на Плевен Георг Спартански. Те обаче се разпръскват в различни посоки – към различни кандидати. Това е един от основните изводи от последното проучване на общественото мнение на агенция „Медиана“ в града.

Въпреки, че избирателите имат критики (засилващи се с хода на предизборната кампания), както по отношение на развитие на община Плевен, така и по отношение на работата на настоящия кмет, към момента Георг Спартански е основният претендент за кметския стол. Основният конкурент е кандидата на ГЕРБ (Мирослав Петров).

Прави впечатление, че към момента симпатизантите на ГЕРБ постепенно се консолидират около своя кандидат, като по този начин намаляват разликата между двамата. Симпатизантите на БСП са силно раздвоени между своя кандидат и Спартански, което и намалява шансовете на техния Илиян Йончев.

Иначе плевенчани са масово недоволни от посоката, в която се развива града им и считат, че общината запада. Едва 9% от попитаните са доволни от свършеното през последните години.

Най-вероятно е кметските избори да се решат на балотаж.

Изследването е проведено от агенция „МЕДИАНА“ по поръчка на „Институт за модерна политика“. Проведено е на терен 9 – 13 октомври  2019 г.   с 383 човека 18+ години, жители на община Плевен и е представително за общината.Коментари (7)

Потребител
ЗА нов кмет
От графиката ясно се вижда,че плевенчани не искат досегашния кмет.
16 октомври, 10:33 ч.
Потребител
Плевен няма да загине
Абе стига с тая мантра,че Плевен бил най-проклетото място за живеене в България и че като излезете от града едва ли не ще се озовете в Ел Дорадо.Не сме нищо по-различно от цялата кочина,наречена България.Ама само ние мрънкаме,псуваме града си и сами си гоном децата да ходят [ още... ]
16 октомври, 09:39 ч.
Потребител
oktai
rabota ,rabota, rabota za pleven :d
16 октомври, 08:51 ч.
Потребител
до Жоро СпИртански
Жорееее, Спиртанскиии!Плевенчани имат да ти кажа само едно: ДО-ВИЖ-ДА-НЕ!!!!!!!!!!
15 октомври, 21:16 ч.
Потребител
Плевен загива
За съжаление на преден план са кандидатите на партиите със субсидии. Сред останалите има свестни господа, които нямат шанс да се преборят с мафията.

Плевен загива !!!

15 октомври, 21:11 ч.
Потребител
До Жоро Фолка
Ама ти имаш ли АКЪЛ в главата бе ?
15 октомври, 21:07 ч.
Потребител
Галена
Всичките кандидати са от мошеник нагоре!
15 октомври, 20:55 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета