Обучение по първа долекарска помощ се проведе в Първо РУ – Плевен - pleven.utre.bg

Обучение по първа долекарска помощ се проведе в Първо РУ – Плевен

17 октомври 2019, 09:02 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

То е организирано от Български червен кръст – Плевен - като утвърден лидер и основен партньор на полицията

Вчера от 14 часа в сградата на Първо РУ – Плевен на улица „Гладстон“ се проведе обучение по първа долекарска помощ. То е организирано от Български червен кръст – Плевен - като утвърден лидер и основен партньор на полицията. Обучението включваше теоретична подготовка и практическо упражнение в рамките на два часа.

Деца - доброволци от БЧК взеха участие за практическото прилагане на основните правила на първата помощ за пострадали при ПТП. Използваха се интерактивни форми, при които полицаите действаха в условия близки до реалните.

При пътни инциденти се случват различни наранявания и телесни повреди. В тези ситуации най-често първи на мястото на произшествието са полицейските служители. За да бъде оказана реална помощ на пострадалите, е важно тя да се приложи правилно. Само така може да се подобри състоянието на пострадалия и да се спасят човешки животи. Акценти на обучението вчера бяха усвояването на животоспасяващи практики и изграждане на навици и умения за действие при различни ситуации, основните стъпки в първата помощ, осигуряването на безопасност и анализиране на ситуацията, проверка състоянието на пострадалия, защото всяка секунда е от значение при животозаплашващ инцидент.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета