Разгорещен директен сблъсък на първите четирима кандидати за кмет на Плевен - pleven.utre.bg

Разгорещен директен сблъсък на първите четирима кандидати за кмет на Плевен

17 октомври 2019, 09:45 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    bTV, кадър

В Плевен не се очертава победител на първи тур на местните избори на 27 октомври

В Плевен не се очертава победител на първи тур на местните избори на 27 октомври, предаде btvnovinite.bg. Водещ кандидат е Георг Спартански, ИК "Община Плевен" - 29%. Той е подкрепен от "Демокраична България", СДС и БЗНС. Следват го Илиян Йончев, БСП - 13%, Мирослав Петров, ГЕРБ - 12% и Калин Поповски, ВМРО-БНД - 7%. Това сочат данните от проучване на "Маркет Линкс" по поръчка на bTV. To e проведено сред 320 пълнолетни лица в периода от 2 до 6 октомври по метода на прякото лично интервю.

В ефира на bTV водещите кандидати за кметския пост в Плевен премериха сили.  Ето и основните им тези:

"Аз съм човек като всички останали, въпреки това ми преписват сметки за милиони. Интересно ми е къде са барбекютата, банковите сметки и басейните. Не мисля, че приоритетите на четиримата канидати са различни. Естествено, че това е инфраструктура, икономика, туризъм, екология. Това е част от работата на един кмет. Най-важното е да направим така, че плевналии да се горедеят", каза Спартански.

"Не смятам, че съм богат, нормални доходи имам. Нашето мото е "Плевен е нашият дом - да го подредим". Нашите ориоритети са свързани с инвестициите и инвестиционната среда. Инфраструктурата е много важна за нас, защото пътищата са в окаяно състояние. БСП е партия, която мисли за хората и от 20 години БСП не управлява Плевен, затова Плевен е в това окаяно състояние. Ние обещаваме да направим Плевен един по-добър град за живеене", коментира Йончев.

"Напрежение в структурите на ГЕРБ - Плевен няма, всички сме единни и се борим за победа. Основните приоритети на града са работа, работа и само работа. Плевен заслужава промяна, да излезе от будната кома, в която се намира. Това ще стане чрез привличане на инвестиции, пътна свързаност и привличане на нови работни места. Имаме отлична комуникаци с правителството и ще я използваме максимално", заяви Петров.

"Искам да сменя депутатското място с кметското, защото има сериозни проблеми в града. Ако погледнем центъра - всичко е наред, но ако мръднем на 2-3 км от тук - ще видим незаконни сметища, недостроени спортни зали и хиляди други проблеми. Необходима е една по-добра комуникация с правителството за един по-добър Плевен", посочи Поповски.

Целия дебат между кандидатите и предложенията им за решения на проблемите на града - гледайте ТУККоментари (9)

Потребител
Леле мале
Майко мила........... Ние не понасяме Спартански обаче като ги видях Петров и Поповски умрях от смях. Не е сериозно такива неадекватни политици да искат да стават кметове бе! Йончев се държа добре, но БСП е кауза пердута за всеки нормален човек.
17 октомври, 11:17 ч.
Потребител
Koko
Спартански не отговори на нито един въпрос. Само повтаряше че е кмет на гражданите на Плевен,които са на привършване и че имал 30 години стаж като юрист,но той е и политик , така че и това е спорно. Абсолютно никаква визия за бъдещето на града.
17 октомври, 11:27 ч.
Потребител
Локо
А на Петров каква е визията? Да говори наизуст някакви фразички и да обяснява, че ако не гласуваме за ГЕРБ пари за града няма да има. Ако Бойко иска да помага, да дава пари на който и да е кмет. Искаме града да се развива и не искаме мошеник да е кмет.
Държавата четири години нехае за Плевен, защото кметът не е от ГЕРБ. Това е цялата истина, оная тиква не може да преглътне, че Плевен мрази ГЕРБ. Не ме интересува дали кмет ще е Спартански или Лили лудата - държавата ако иска да помага нека помага!
17 октомври, 11:31 ч.
Потребител
Добромир
Прав си. И мен не ме интересува дали ще е Спартански но що пък да е той? Вече беше айде сега да видим некой друг
17 октомври, 13:56 ч.
Потребител
Istinata
Обезлюден град,никаква работа,затворени училища и заводи,500 лв заплата,цигани, никаква спортна база за децата и големите. Мръсен град въпреки вдигането на такса смет с 66 процента. Няма осветление,вечер е тъмно като в рог. Дори тролеите са на загуба макар че не е ясно как?Кайлъка е пустопаш. Неокосено. Само теменужки на центъра и то този център го прави предния кмет
17 октомври, 10:53 ч.
Потребител
Ловешкия
Дрън дрънкане но едно е ясно Плевен е капсулован град в който нищо не се случва , а хората обедняват и бягат. Ако този остане кмет до 4 години Плевен ще е колкото Ловеч
17 октомври, 10:19 ч.
Потребител
IS
Ако не ти харесва събирай сергията и се махай, капсолования!
17 октомври, 10:40 ч.
Потребител
IS
Капсула. Ще се махна. То вече няма и кой да останеw. А ти да не би да си кметски човек? Колко ти е заплатата? 600 лв? Как живееш с тях и че и ближеш подметки
17 октомври, 10:49 ч.
Потребител
Напуснал Плевен
Заради малоумници като теб, този град е такъв
18 октомври, 17:07 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета