Мирослав Петров: Плевен се нуждае от промяна

Има достатъчно ресурси и потенциал Плевен отново да се върне на икономическата карта на България, смята той

Футболното хулиганство е една много злободневна тема. Ще направя препратка, в близките 10 години, това беше основен проблем в Англия. Английските фенове бяха най-язвителните футболни хулигани в цяла Европа, но държавата с поредица от мерки пресече тази проява и сега те са едни от най-послушните, каза в предаването „Денят на живо с Наделина Анева” по Канал 3, кандидатът на кмет на Плевен, издигнат от ГЕРБ, Мирослав Петров.

Енергията на младите може да се оползотвори за добро като се създават условия за работни места и добро заплащане. Алтернативите за възраждане на Плевен са следните: това е един от най-бързо застаряващите градове, той се нуждае от промяна. Основните му проблеми са ниските доходи, трябва да се привлекат в бързи срокове инвеститори, както и да се осигури достоен начин на живот, каза още той.

Плевенчани първо търсят алтернатива в по-големия град, след което в чужбина, но смятам, че има достатъчно ресурси и потенциал Плевен отново да се върне на икономическата карта на България. Той беше един от най-добрите индустриални центрове в Северна България, заяви Петров.

Доходите в Плевен категорично са по-ниски от доходите във Враца. За последните 4 години там са усвоени близо 4 млн. лева. Ние поемаме ангажимент доходите да се увеличат и средната заплата да се вдигне с 500 лева, каза още кандидатът на кмет на Плевен.

Гледайте цялото интервю: