Кметските избори в Червен бряг най-вероятно ще се решат на балотаж

Ситуацията преди изборите в Червен бряг става все по-интересна. Деветима са кандидатите за градоначалническия стол - досегашният кмет Данаил Вълов е издигнат за нов мандат от Местна коалиция "Движение България на гражданите". Иван Янчев е кандидатът на Местна коалиция "Новото време". Местна коалиция "Движение за радикална промяна Българската пролет" е номинирала Цветозар Георгиев. Партия "Атака" ще се състезава за кметския пост с Драгомир Якимов, а ВМРО - БНД - с Пламен Спасов. Кандидатът на ГЕРБ в Червен бряг е Цветан Димитров, на "БСП за България" - Петър Петров, на партия "Възраждане" - Милен Маринов, а на "Обединена социалдемокрация" - Христо Гешов.

Според кандидатът за кмет на общината от местната коалиция "Новото време" Иван Янчев, който е сред сочените с голям шанс да бъде на балотаж, има много натрупани през годините проблеми, които вместо да се решат, са се задълбочили. Със своята младост, образованост, опит в държавната администрация и хъс за работа и промени, Янчев смята, че може да пребори статуквото и да предложи нов път за развитие на общината, като визията е за цялостна промяна за Червен бряг.

Програмата за управление на Иван Янчев е озаглавена "За разумно, справедливо и балансирано управление“ и в нея ясно са очертани проблемите на града, по които ще работи, ако стане кмет. Te касаят социалната сфера, културата, общинската администрация, здравеопазването, като акценти са поставени и върху това да има повече зелени площи и детски площадки, да бъдат ликвидирани нерегламентираните сметища по поречието на р. Искър и р. Златна Панега, и около междуселските пътища и крайните квартали, да бъде възстановен пътната сигнализация и маркировка в общината, да бъде решен въпроса със статута на местността „Маркова могила“ и да се изгради спортен терен тип „Балон“.