Благотворителен бал събра 78 325 лв. за възстановяване на спортната зала по лека атлетика в Плевен

Инициативата е пример за това, че гражданското общество в града е живо, сподели министър Красен Кралев

"По време на посещението си в Плевен имах удоволствието да се включа в благотворителен бал, организиран от “Лайънс клуб - Плевен”, който имаше кауза за събирането на средствата за възстановяване на спортната зала по лека атлетика на Спортно училище “Георги Бенковски”. Необходимата сума е в размер на над 250 000 лева. Министерството ще помогне със средствата, които не достигат, за да се направи ремонтът на залата, като ще финансира и реконструкцията на съблекалните, която не е включена в първоначалния план. Общата сума, която е събрана от благотворителната инициатива е 78 325 лева", съобщи министър Красен Кралев във Фейсбук.

"Това е уникален по рода си проект, в който обществото се ангажира, при това успешно да подпомогне държавата за реновирането на спортен обект. Инициативата е пример за това, че гражданското общество в града е живо. Когато има един проблем, гражданите се активизирате, насочвате вниманието към него и с общи усилия го решаваме. Нямаше как да не откликнем на тази инициатива и да не подсигурим всички останали средства за реконструиране на залата", отбелязва министърът.

Лице на благотворителната кампания е олимпийската шампионка Тереза Маринова

По време на благотворителния бал бе организиран и голям търг. В него гостите наддаваха за мотор, с който се е състезавал Богдан Николов. Моторът е предоставен безвъзмездно и беше продаден за 15 500 хил. лева на управителя на Панорама мол Плевен Владислав Монов. Сред предметите бе и шапка на Ферари с подпис на Михаел Шумахер, която Любо Ганев взе за 1500 лв. Министърът също се включи в търга, като успя да спечели тренировъчни ръкавици на световния шампион Детелин Далаклиев срещу 700 лева.

Владислав Монов

Тереза Маринова също бе предоставила едно от своите отличия. За ценителите на изкуството търгът предложи картини на големите български художници – Владимир Димитров – Майстора, Дечко Узунов, Светлин Русев, Петър Мичев – Педро.

Заедно с Тереза Маринова получихме пластики “Дон Кихот и Санчо Панса” на “Лайънс клуб - Плевен” за благодарност от президента на клуба Ивайло Стоянов.

На събитието присъстваха и Мирослав Петров, Детелин Далаклиев, бронзовия медалист от последното световно първенство по бокс Радослав Панталеев и др.