В СУ "Димчо Дебелянов" – Белене се проведе Първа работна среща по проект Еразъм+

Срещата премина под мотото "Да запазим зеления цвят на Земята"

От 14  до 18 октомври   2018 г.  в СУ „Д.Дебелянов“се проведе Първата  работна среща  по  програма Еразъм+ „Liberté Citoyenneté Ecologie“. Училището ни посрещна международна делегация от Испания, Франция, Италия и Румъния.

Срещата премина под мотото "Да запазим  зеления цвят на Земята".

В програмата на срещата бяха включени разнообразни дейности: избор на лого на проекта, посещение на ПП Персина,  екскурзия до Крушунски водопади и Деветашката пещера, работни ателиета, в които учениците изработиха постери с послания за опазване на околната среда и съставиха Харта на младия еколог. Ето  и част от посланията: „Отдавна хората  водят битка с природата,ако я спечелим, ще бъдем загубени“, „Мисли локално, действай  глобално“, „Земята зависи от нас и ние зависим от нея“.

С интерес всички се включиха в дейностите, предложени им от Центъра за обществена подкрепа, целящи да докажат, че работейки в екип, нещата винаги се получават.

По време на визитата нашите чуждестранни партньори успяха да се запознаят не само с нашия град, но и с културното  наследство на Велико Търново, Етъра и София.   Образователните обмените по европейски проекти са силно преживяване. Заради  свободата, непринудеността и неочакваните  приятелства. Такъв е и зарядът на тийнейджърската емоция.

По проекта за тази учебна година предстоят  още интересни дейности и  работни срещи във Франция през месец януари и месец февруари – Канарски острови.