Васил Петков: Плевен има нужда от промяна в областта на младежко образование

Изграждане на общински образователен център е сред приоритетите на третия в листата с кандидати за общински съветници на ДПС

Васил Петков е роден на 3 декември в Плевен. Учи право в УНСС. Владее аглийски език. Общински председател на Младежко ДПС Плевен и ръководител на офиса на евродепутата Илхан Кючюк. Той е трети в листата с кандидати за общински съветници на ДПС за предстоящия вот в града на Панорамата.

"Мотивът ми да участвам на предстоящите избори е провокиран от това, че с всеки изминал ден Плевен се обезлюдява, а предприятията затварят. Животът на хората става все по-труден, поне по мои наблюдения. Губим класифицираната работна ръка и я изнасяме за чужбина, което води до това да губим и инвеститори, да губим качество на производство и самите доходи на града спадат. Със спадането на доходите няма как да имаме поддържани улици, поддържана инфраструктура... Качеството на живот намалява все повече и повече. Плевен не бива да се превръща в място, наподобяващо районите от третия свят", споделя Васил Петков.

"В моето село Буковлък положението е същото. Иска ми се там да има училище до 12 клас, тъй като родителите нямат пари да изпратят децата си в града. Трудно им е на хората, парите не стигат. Много от младежите пък стоят по кафетата и мислят в грешни посоки за начина, по който трябва да изкарат средства. Трябва да ги стимулираме и да ги мотивираме, за да станат едни интелигентни хора и да намерят своя правилен път в живота", допълва той.

"Плевен има нужда от промяна в областта на младежко образование. Ние знаем и можем да реализираме тази промяна. Неслучайно 55 на сто от нашата листа е с млади и образовани хора. Трябва да има ефективно взаимодействие между образование и бизнес. Въвеждането и развитието на дуалната система за обучение ще внесе баланса, чрез който училищата ще предоставят на бизнеса кадри в точния брой и с точните компетенции. За да могат младите хора да останат да живеят, работят и отглеждат децата си в Плевен и общината", посочва Васил Петков.

В неговите приоритети е и изграждането на общински образователен център, в който да могат да придобиват квалификация и да се преквалифицират младежи до 30 години. "Само така те ще бъдат конкурентоспособни на пазара на труда и ще могат да работят тук, а не да търсят възможности извън страната", обосновава се той.

Като общински съветник той ще работи и за общинска подкрепа за читалищната дейност и стартиране на програма за изучаване на майчин език в читалищата на общината.

"Отправям послание към хората да излязат и да гласуват. Да гласуват за себе си, а не за партии", апелира Васил Петков към плевенчани.