Отново инциденти, предизвикани от небрежност при боравене с открит огън в Плевен и региона

Това съобщава от пресцентъра на МВР

На 22 октомври в 05.02 часа е получен сигнал за пожар в полуразрушена, необитаема къща на улица "Васил Левски" в град Никопол. Пламъците са локализирани от служители на РСПБЗН - Никопол. Местопроизшествието е запазено от полицейски служители. От извършения оглед е установено, че е изгоряла покривната конструкция. Нанесените материални щети са в процес на доизясняване. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Никопол. Работата продължават разследващ полицай и експерт от РСПБЗН – Никопол.

През изминалото денонощие огнеборците са гасили запалени сухи треви в двор на къща на улица „Родопи“ в село Радишево, на главен път Е83 на разклона за Долни Дъбник, в землищата на селата Бръшляница, Рупци, Любеново, Санадиново, Варана, Малчика, Ленково,  Бреница в местността Брески, Крушовене и град Долна Митрополия.
В 19:15 часа в гасенето на пожара в сухи треви в землището източно от село Писарово съдействие на огнеборци от Кнежа е оказано от гасаческа група от селото.

На 22 октомври служители от РДПБЗН – Плевен погасиха три пожара в отпадъци. Инцидентите са предизвикани от небрежност при боравене с открит огън. Произшествията са в Западна Индустриална зона в Плевен и в град Койнаре.