Добрин Асенов: Ще работя за това Пелишат да има детска градина, лекарски и зъболекарски кабинет

Искам хората в селото да имат по-добър живот, споделя кандидатът на ДПС за кмет на Пелишат

Добрин Асенов е роден на 26 март в гр.Плевен. Средното си образование завършва в техникум гр. Пордим. Издигнат е от ДПС като кандидат за кмет на село Пелишат и е на седемнадесесто място в листата с кандидати за общински съветници на партията в Плевен.

Споделя, че лични причини са го мотивирали да се кандидатира за кмет на Пелишат. "С моето семейство се сблъскахме с проблема, че в селото няма детска градина. Това е голям проблем за всички млади хора, които искат да живеят в Пелишат. Улиците са обрасли, никой не ги почиства и никой не се грижи за това. Старите хора са безпомощни през зимния период... Това са едни от основните причини, които ме мотивираха да се кандидатирам", казва Добрин.

"Трябва да се подготвим за зимния период, който ни предстои, защото винаги когато падне сняг селото ни е блокирано и до нас трудно достига Бърза помощ, ако се наложи. Трябва да проверим и какво е положението с възрастните хора преди началото на зимата - на кой с какво трябва да се помогне. А за в бъдеще - изграждане на детска градина, възстановяване на старческия ни дом и ред други неща. Ще направя всичко, което зависи от местната власт, за да има в с. Пелишат лекарски и зъболекарски кабинет. Искам хората в селото да имат по-добър живот, като цяло", отбелязва Добрин по повод най-належащите неща, върху които новият кмет на селото трябва да акцентира.

Сред приоритетите му още е разработване и приемане на общинска програма за междуселски пътища. По думите му са необходими спешни ремонти на пътната настилка, изграждане на банкети, полагане на маркировка. Както и разработването на нова схема за междуселски транспорт, защото хората имат право да се придвижват нормално и безпрепятствено до съседните населени места.

"Време е за промяна и да се даде шанс на млади хора, които за първи път ще се занимават с това нещо, а не да излизат на сцената едни и същи лица, само че под шапката на различни партии. Време е да се даде властта на младите, да покажем и ние какво можем, за да се опитаме да направим живота на останалите по-добър", казва кандидатът на ДПС за кмет на Пелишат.