Мирослав Петров: Местният бизнес не трябва да бъде оставен на произвола на съдбата

Целта ни е в следващия мандат да направим така, че да върнем младите хора в Плевен, посочи Петров

"Местният бизнес не трябва да бъде оставен на произвола на съдбата. Той е не по-маловажен инвеститор. Затова, първата ми задача като кмет на Плевен е Общината да осигури по-добри условия за бизнеса в Плевен, така че децата ни да остават тук. Гарантирам, че бизнесът може да разчита на добра комуникация с местната власт, когато стана кмет”, каза кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ Мирослав Петров на среща в едно от най-големите месопреработвателни фирми в града.

"Целта ни е в следващия мандат да направим така, че да върнем младите хора в Плевен. За целта трябва да има работни места, добри условия за живот и спорт. Максимално ще се възползваме от двата големи проекта АМ „Хемус” и „Балкански поток”, каза Петров. По думите му много е важно завършващите образование млади хора да намерят тук подходящи работни места, и това може да се постигне при съвместна работа на Общината, бизнеса и професионалните гимназии.

"Ние непрекъснато инвестираме. Сега предвиждаме изграждането на индустриално предприятие за близо 30 млн. лв. Но не срещаме подкрепа от местната власт, за да реализираме спокойно своите инвеститорски начинания”, споделиха представителите на месопреработвателната фирма. В разговора си с г-н Петров работодателите се оплакаха, че за през последните четири години те не са били поканени на нито едно работно заседание, нито една работна среща, на която се обсъждат ключови инфраструктурни или стратегически въпроси. Затова са категорични, че в Плевен трябва да настъпи промяна.