Служителите на МВР охраняват 257 изборни места в област Плевен - pleven.utre.bg

Служителите на МВР охраняват 257 изборни места в област Плевен

26 октомври 2019, 11:26 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

В област Плевен има 400 секции, от които 20 подвижни

В област Плевен има 400 секции, от които 20 подвижни, те са разположени на 257 изборни места и всички те са охранявани от служители на МВР.

В хода на подготовката бяха изпълнени редица задачи и организационни мероприятия. Изготвен е разчет на силите и са определени служители на МВР, които са ангажирани с охраната на изборните секции. Извършени са обследвания на всички места, определени от ОИК, СИК за извършването на изборния процес, а помещенията, където се съхраняват изборни материали, са поставени под денонощна полицейска охрана.

В Областната дирекция на МВР и Районите управления е създадена оптимална организация за получаване и отработване на сигнали за нарушаване на обществения ред, подготвяно или извършено престъпление, включително и при нарушения, свързани с изборния процес. Полицейските служители извършват незабавни проверки по всеки постъпил сигнал, като събраните материали са докладвани в РИК и Прокуратурата.

От Дирекция „Български документи за самоличност“ е създадена организация с цел всеки гражданин да може да упражни правото си на глас. Ако гражданин не разполага с валиден документ за самоличност, той има възможност да подаде заявление и съответно да му бъде издадено удостоверение, с което да упражни правото си на глас. Удостоверителните документи се издават в случай на изгубена или открадната лична карта или зелен граждански паспорт, лична карта с изтекъл срок на валидност или ако на лицето за пръв път предстои да се издаде документ за самоличност. Работното време на звената за документи за самоличност в събота е от 8,30 до 17 часа, а в деня на вота – от 8,30 часа до 19,30 часа. Удостоверителните документи служат единствено и само за изборния ден за упражняване на право на глас. Издадените за 27 октомври удостоверения няма да важат за евентуалния балотаж на 3 ноември, тогава на местата, където ще има втори тур на местните избори, ще се издават други удостоверителни документи, важащи само за вота на 3 ноември.

В началото на изборната кампания полицейските служители, съвместно със служители на РДПБЗН - Плевен, са извършили проверки на помещенията, където ще са общинските и секционните комисии, за да не се допуснат инциденти.

В деня на вота в изборните помещения няма да бъдат допускани въоръжени лица или в нетрезво състояние, както и употребили упойващи вещества, и носещи обемисти и съмнителни предмети. При необходимост полицейските служители ще извършват проверки на граждани с цел недопускане внасянето на опасни предмети в избирателните секции.Коментари (1)

Потребител
Тъмната страна
Този път нещата са "специални" Все пак и "полицай" , ще се опитат да влизат в политиката, управлението на град Плевен. Очакваме 2 БТР и 1 Танк, за морална подкрепа.
26 октомври, 20:55 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета