Повече активност и слънце срещу дискомфорта от смяната на времето - pleven.utre.bg

Повече активност и слънце срещу дискомфорта от смяната на времето

27 октомври 2019, 09:35 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Средностатистическият човек се адаптира към промяната за два-три дни, казва кардиологът доц. Марчев

Дискомфортът от смяната на времето засяга всички хора, както и домашните животни, заяви в предаването "Нощен Хоризонт" д-р Сотир Марчев, предаде БНР. Средностатистическият човек се адаптира към промяната за два-три дни, допълни още той и отбеляза: "Ние сме едно недоспало общество, и когато увеличиш на едно такова общество съня с един час автоматично намаляват инфарктите, инсултите и сърдечно-съдовите събития. Но от друга страна, винаги тази смяна на часовника разконцентрира шофьорите и поради това катастрофите в деня на смяната и в дните след нея зачестяват. Моят съвет е следващите дни, когато децата тръгнат на училище, да не ги оставяте сами на пътя."

"Смяната на часовото време се отразява на всяка една клетка в човешкото тяло, тъй като те имат свой собствен биологичен часовник", казва още д-р Сотир Марчев.

"Винаги с чиста душа рекламирам три неща - слънцето, сънят и физическата активност. Ние лекарите по принцип не препоръчваме на хората да се тъпчат с витамини, но витамин D, получен от слънцето, безспорно е от полза. Ако имате лични проблеми не посягайте към антидепресантите, а увеличете физическата активност, престоят на слънце и съня. Слънцето лекува депресията. Слънцето, физическата активност и сънят са трите най-добри доктори и са основните средства за справяне със стреса и безпокойството."Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета