Георг Спартански и Мирослав Петров с първи коментари след вота в Плевен

Двамата отиват на балотаж

Георг Спартански и Мирослав Петров направиха първи коментари след вота в Плевен. Както вече писахме, според екзитпола двамата отиват на балотаж следващата неделя, като досегашният кмет печели първия тур на изборите с 43,4% срещу 29,2% за кандидата на ГЕРБ.

Ето какво заявиха двамата пред две от националните телевизии.

"Доволен съм от разликата, която се получи на първия тур. Мисля, че гражданите оценяват начина, по който кандидатите поднасят своите послания. Аз се стремях и успях да бъда позитивен", каза Спартански. "Предполагаме, че и кметовете на Лондон и Париж имат какво да направят за тези световни столици, така че не трябва да се залъгваме, че сме свършили всичката работа. Работата никога не свършва, колкото повече се върши, толкова повече нарастват хорските очаквания", коментира той след това пред БНТ.

"Благодаря на плевенчани, които ме подкрепиха. Апелът ми към тях е на балотажа много добре да си помислят за кого ще гласуват с оглед на последните 4 години. Предполагам, че разликата може да бъде свалена. Пред Плевен стоят тежки задачи - градът се намира в тежка демографска и икономическа криза. Час по-скоро трябва да започнем работа по тези процеси", коментира Петров пред Би Ти Ви, а пред БНТ заяви: "Ние имаме ясна програма, конкретна, която сме готови с екипа ми да изпълняваме още от първия ден. Плевен в момента се намира пред много проблеми, които предстоят за решаване - демографската криза, липсата на инвеститори. В най-спешен порядък трябва да започнем да работим по тези наши приоритети."