НАП - Плевен подкрепи инициатива на ДФСГ "Интелект" - pleven.utre.bg

НАП - Плевен подкрепи инициатива на ДФСГ "Интелект"

30 октомври 2019, 14:50 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    НАП-Плевен

Ученици имаха възможността да съпреживеят един реален работен ден на служителите в приходната агенция

Офис на НАП Плевен за пореден път се включи в инициатива на Държавната финансово-стопанска гимназия "Интелект" град Плевен като домакин, подкрепяйки идеята за ефективно и градивно партньорство между държавната администрация и образованието.

Днес учениците Венцислав Тодоров, Йоанна Ненкова и Венемира Мачева от 11 „в“ клас, специалност „Икономика и мениджмънт“, имаха възможността да съпреживеят един реален работен ден на служителите в приходната агенция. Денят на бъдещите икономисти и млади мениджъри започна в кабинета на директора на офис на НАП Плевен, където в присъствието на ръководителите на основните структурни звена бяха запознати със структурата на НАП, естеството на работата, водещите ценности и основни приоритети на администрацията.

За да почувстват атмосферата по време на работа, младежите имаха възможност да се запознаят с многобройните услуги, предлагани от НАП. След посещението си в офис на НАП Плевен, учениците направиха презентация на своите съученици в какво се състои работата на данъчния служител. Особен интерес проявиха към естеството на работата с клиенти.

Получили първия си урок по данъчна култура гимназистите изказаха удовлетворение от посрещането в офиса и изявиха желание да проведат своя летен стаж в офис на НАП Плевен. На раздяла им пожелахме да са все по- мотивирани и с вдъхновение да продължат образованието си в областта на икономиката и да поемат в бъдеще отговорността за събиране на приходите в държавната хазна, превръщайки се във финансово грамотни и социално отговорни бизнес лидери.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета