В Плевен отбелязват 100 годишнината от рождението на Цветан Спасов - pleven.utre.bg

В Плевен отбелязват 100 годишнината от рождението на Цветан Спасов

31 октомври 2019, 07:03 | plevenutre.bg

Организират музикално – поетичната вечер под надслов "На слънцето син ведролик"

НЧ „Цветан Спасов-1959” Плевен, ОУ „Цветан Спасов” и Дружеството на писателите-Плевен кани на музикално – поетичната вечер "На слънцето син ведролик" по случай 100-годишнината от рождението на Цветан Спасов.

Празничната музикално – поетична вечер ще се проведе в навечерието на Деня на народните будители и рожден ден на големия плевенски поет Цветан Спасов днес от 17.30ч. до 18.30ч. в зала „Катя Попова”. Ще участват читалищни колективи и солисти, ученици от ОУ „Цветан Спасов”. Ще звучат стихове на плевенски автори за Цветан Спасов. Ще бъде представен алманах „Мизия” и връчени годишните литературни награди ”Александър Муратов” от дружеството на писателите. Планирана е и премиера на поемата на Илко Иларионов за Цветан Спасов.

"Това е знак на признателност към живота и творчеството на големия плевенски поет Цветан Спасов! Знак и към бъдните поколения! Каним гражданите и гостите на Плевен на празника! Вход свободен!", канят от читалището.Коментари (1)

Потребител
Партизански отряд „В. Левски"
И фашистите зовящи се днес "демократи" ще са първа писта на това събитие правейки си гнусен и евтин пиар с популистки и лицемерни слова и снимки. Мамичку и ебем фашистичку на тия дето го убиха заедно с другарите му Слави Алексиев, Васил Топалски, Бочо Станчев и много други истински българи.
31 октомври, 08:28 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета