Две досъдебни производства за купуване на гласове е образувала Районна прокуратура – Плевен - pleven.utre.bg

Две досъдебни производства за купуване на гласове е образувала Районна прокуратура – Плевен

31 октомври 2019, 09:58 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Малко след официалния край на изборния ден е постъпил сигнал за купуване на гласове в жилищния район в близост до автогарата

Районна прокуратура – гр. Плевен образува две досъдебни производства във връзка с постъпили в нощта на изборите сигнали за купуване на гласове на територията на гр. Плевен.

На 27.10.2019г. вечерта, малко след официалния край на изборния ден в Районна прокуратура – гр. Плевен е постъпил сигнал за купуване на гласове в жилищния район в близост до автогарата в града. Незабавно са образувани две досъдебни производства за престъпление по чл. 167, ал.2 от НК и са предприети неотложни процесуално следствени действия. Късно през нощта са проведени разпити пред дежурен съдия на свидетели на престъплението.

По едното досъдебно производство, към наказателна отговорност е привлечен В.С.И на 42 години от гр. Плевен. Той е признал вината си и е поискал да сключи Споразумение с Районна прокуратура – гр. Плевен. По силата на постигнатото споразумение на обвиняемия се налага наказание 10 месеца лишаване от свобода, изтърпяването, на което се отлага с три години изпитателен срок, глоба в размер на 5 000лева и лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност за срок от три години. Споразумението е внесено за одобрение в Районен съд – гр. Плевен

По второто досъдебно производство разследването продължава, като към наказателна отговорност е привлечен Н.Б.В. на 37г. от гр. Плевен. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа и след внесено предложение до Районен съд – гр. Плевен му е наложена постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Фактическата обстановка по двете наказателни производства е сходна: от събраните  доказателства става ясно, че двамата обвиняеми са предлагали на лица живущи в жилищния район около автогарата по 30лв за да упражнят своето право на глас в полза на определен кандидат.Коментари (1)

Потребител
Пламен от Радиала
Бас ловя че са за вмро
02 ноември, 06:24 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета