Новоизбраните местни власти на община Пордим тържествено положиха клетва за встъпване в длъжност - pleven.utre.bg

Новоизбраните местни власти на община Пордим тържествено положиха клетва за встъпване в длъжност

05 ноември 2019, 15:34 | plevenutre.bg
 • Снимка:
  Областна администрация

 • Снимка:
  Областна администрация

 • Снимка:
  Областна администрация

 • Снимка:
  Областна администрация

 • Снимка:
  Областна администрация

Тържествената сесия се проведе в присъствието на зам.областния управител д-р Красимир Трифонов и граждани

В изпълнение на Закона за местното самоуправление и местната администрация с полагане на клетва днес в длъжност встъпиха кметът на Община Пордим Детелин Василев, кметовете на кметства и общинските съветници. Тържествената сесия се проведе в присъствието на зам.областния управител д-р Красимир Трифонов и граждани.

Д-р Трифонов поздрави кметът на общината, общинските съветници и кметовете на кметства с успеха на местните избори. Той посочи, че това е най-мотивиращият стимул за работата, която им предстои. „Вярвам, че всеки от вас ще подходи към своите задължения отговорно и воден от принципите за политическо и гражданско достойнство, ще отстоява интересите на хората и общината”, каза още д-р Трифонов. Част от тържествената церемония бе и официалното връчване от заместник – областния управител д-р Трифонов на новоизбрания кмет Детелин Василев на атрибутите на местната власт в община Пордим – огърлица и символичния ключ за града с пожелание за ползотворен и успешен мандат.

„Хубавото за нашата е община е, че никой от нас не прие изборния процес като битка на живот и смърт, а като състезание на идеи и личностни качества, за да могат избирателите спокойно да направят своя избор и да назначат всеки един от нас за работното място, за което кандидатства. Много ми се иска тонът на работа в този общински съвет да бъде позитивен, конструктивен. Нека това бъде общински съвет, в който няма управляващи и опозиция, а всички заедно да работим за благото на община Пордим и родния край”, каза кметът на община Пордим Детелин Василев в първото си обръщение към новия общински съвет.

По традиция първото заседание на новия общински съвет бе ръководено от доайена сред общинските съветници. В състава на новия общински съвет на община Пордим това е Тошо Тотев.Коментари (2)

Потребител
Грую
Май минал в нелегалност! Търсил си парите от брокерите на гласове Ради, Суси, Мечо, Манеца, Вожда ..........
06 ноември, 06:13 ч.
Потребител
Грую
Къде е това недоразумение областният!? Да не е хвърлил оставка!? Или чака развитие по друг сценарий!?
06 ноември, 06:07 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета