Напредва ремонтът на кръстовището на улиците "Хаджи Димитър" и "Самуил" - pleven.utre.bg

Напредва ремонтът на кръстовището на улиците "Хаджи Димитър" и "Самуил"

05 ноември 2019, 16:54 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Плевен

Обектът е включен в Инвестиционната програма на Община Плевен за 2019 год.

Продължава изпълнението на дейностите по основния ремонт на кръстовището на улиците „Самуил” и „Хаджи Димитър” в Плевен. Обектът е включен в Инвестиционната програма на Община Плевен за 2019 год. с финансиране от целева субсидия за капиталови разходи, стойността му е 115 000 лв. Изпълнява се в рамките на сключен договор „Изграждане, основен ремонт и/или реконструкция уличната мрежа на територията на гр. Плевен и кметствата без самостоятелен бюджет” - позиция 1, има одобрен технически инвестиционен проект и издадено разрешение за строеж.

Проектът включва изпълнението на нова асфалтобетоновата настилка в два пласта на цялото кръстовище; подмяна на бордюрите; нова тротоарна настилка от бетонови тротоарни плочи; новоизградена еднопосочна лента по ул. „Хаджи Димитър” източно от кръстовището; обособяване на паркоместа по ул. „Цар Самуил” южно от кръстовището; осигурена достъпна среда чрез тротоари с понижен бордюр в зоните на пресичане; организация на движението по време на експлоатацията посредством хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация с пътни знаци; повдигнати острови за насочване на автомобилното движение.

Изпълнител на обекта е „Новако Строй” ЕООД, гр. Плевен.

Очакваният ефект от строителството е облекчаване на движението и намаляване риска от ПТП в района на кръстовището. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета