Спартански настоява за анализ на работата на директора и ръководството на полицията в Плевен - pleven.utre.bg

Спартански настоява за анализ на работата на директора и ръководството на полицията в Плевен

06 ноември 2019, 09:14 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

"Нито имам престъпното мислене да купувам гласове, нито имам финансовите възможност", каза Спартански

"Нито имам престъпното мислене да купувам гласове, нито имам финансовите възможности. Аз съм независим кандидат, а кампанията ми е за по-малко от 30 хил. лв.“. Това заяви пред БНР новоизбраният кмет на Плевен Георг Спартански, който е категоричен, че ще търси правата си до последно. 

"Имах тежки разговори с началника на ОД на МВР  и го предупредих и устно, и писмено чрез есемес, че няма да позволя да бъда „сготвен“ по начина, по който се подготвят нещата. Имах информация от техни служители, че това се готви – чрез дискредитирането ми с измислени свидетели, чрез подготвени арести на мои застъпници и представители, с които да се опразнят на практика секциите, в които се очаква брутално и дивашки да бъдат узурпирани урните и да бъдат напълнени с бюлетини“, обясни той в предаването "Преди всички" на програма „Хоризонт".

По думите на задържаните са ги карали да подписват споразумения с прокуратурата срещу заплаха, че ги чака 4 години затвор, посочи още преизбраният за кмет на града.

Той настоява за анализ на директора и ръководството на полицията в Плевен – какво отчитат те като свършена работа, след това и вътрешният министър да се произнесе по качеството на работата им, а правителството да вземе мерки.

"Ще изчакам реакцията на официалните държавни институции. Не съм далеч от мисълта да поканя на среща представителите на страните-членки на ЕС чрез техните посолства, за да ги запозная с фактите и да поискам съдействие“, закани се Спартански и обясни конкретните си критики:

"Критиките ми са за това, че службата се постави в услуга на групови, корпоративни или лични интереси, които нямат нищо общо със закона. В Плевен за пореден път се извършиха вандалски неща по време на изборите. Това, което ме взриви, е, че всичките действия бяха насочени към това да бъда дискредитиран и да бъде изкарано едва ли не, че аз купувам гласове. Резултатите от секциите в емблематичното село Буковлък – не е само там, но там е особено релефна диващината, показват, че не аз купувам гласове, защото имам 3 гласа в една секция срещу 643 на моя опонент. Не съм се намерил на пътя и като юрист с над 30 години стаж не мога да си позволя да върша простотии и престъпления в нарушение на закона“.Коментари (3)

Потребител
Петков
Всички са за оставка, и мисля че Борисов този път няма да.ги съжали!!!
11 ноември, 18:41 ч.
Потребител
Мую
Директора на полицията Начев да подава оставка, забъркан в далавери с Богдан Николов по ремонта на полицейските автомобили и със сина му Александър, кандидат за общински съветник и член на щаба на Мирослав Петров, по купуването на гласове. Начев и без това не става за директор, психолозите го скъсаха на изпита за офицер.
06 ноември, 11:47 ч.
Потребител
Оставка кога
Мирчо полицая няма ли да си хвърля оставката като областен управител и областен шеф на ГЕРБ? Този калитко няма ли поне малко достойнство и да поеме отговорност за резила си?!
06 ноември, 09:27 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета