Спартак 1919 отстрани Черно море и е на 1/4 финал за Купата на БФС

"Гордея се с представянето на децата", коментира шефът на ДЮШ Радостин Александров

Спартак 1919 отстрани Черно море и е на 1/4 финал за Купата на БФС! "Гладиаторите" завършиха наравно във Варна (1:1) и с общ резултат 2:1 продължават в надпреварата, съобщават от клуба.

Двубоят пропуснаха двама основни играчи - Георги Радев, който получи червен картон и голмайстора Красимир Тодоров. Така за Спартак 1919 в игра имаше четирима играчи, родени през 2005г.

Още в четвъртата минута бе отсъдена дузпа за "Черно море", с която "моряците" излезнаха напред в резултата. Николай Златев застана зад топката и реализира. През първата част домакините бяха по-активният отбор, уцелиха и греда. Димитър Стефанов също се намеси ключово във важен момент, за да не допусне втори гол. Едва към края на полувремето плевенчани погледнаха по-смело към противниковата врата, но при пуснатия пас към Асен Русинов, крилото не успя да засече топката и да изравни.

Второто полувреме започна равностойно. След бързо развита атака и няколко паса по земя, Асен Русинов изведе по прекрасен начин с пета Йордан Желев, който останал сам срещу вратаря на домакините не сбърка и реализира хладнокръвно. До края на мача Черно море атакуваше, но не успя да стигне до чиста голова ситуация. 

"Поздравяваме момчетата за сърцатата игра и спокойствието и увереността, която демонстрираха при гола, който беше много красив. Трудно се вдигаш след гол от подобна дузпа в четвъртата минута, но устойчивостта на момчетата бе на много високо ниво. Не се поддадоха и на провокациите от страна на съперниковия щаб, за което също ги поздравявам, че запазиха стандарта си висок и не отвърнаха на коментарите. Без Красимир и Георги и на чужд терен във Варна се играе много трудно, но играчите приеха предизвикателство и бяха отлични. За 2 мача допуснахме единствено гол от дузпа, което показва, че и в защитен план сме израснали много.
Гордея се с представянето на децата и им пожелавам повече такива мачове, в които играят с такъв характер. Психическата им устойчивост също изигра важна роля днес и затова също получават нашите поздравления.", коментира шефът на ДЮШ Радостин Александров.