Георг Спартански: Имам нормална комуникация с правителството

Очаквам да продължим диалога и съвместната работа с централната власт, заяви кметът на Плевен

"С правителството съм работил абсолютно нормално. Преди мен кмет беше представител на ГЕРБ и там също не са текли реки от мед и масло, както некоректно се опитваха да представят моите опоненти по време на изборите. Имам нормална комуникация, работил съм изключително добре с правителството и реализираните многобройни проекти го доказват", коментира Георг Спартански в ефира на "Тази сутрин" по Би Ти Ви.

"Не бих казал, че има отчетливо един най-голям проблем в Плевен, по-скоро бих казал, че Северна България е тежко изостанала в икономическо отношение - 25% от БВП на държавата се произвежда в северната част, 75% - в южната. Хубавото е, че правителството си дава сметка и има програма за развитие на северната част - с магистралите, с бъдещите инвестиции, евентуалния строеж на АЕЦ "Белене" и т.н. И аз адмирирам тази политика", каза Спартански.

"Битовата престъпност е тежък бич, защото за един човек, ако му вземеш зимнината, кокошките или дървата, е тежка загуба за него и поставя под въпрос неговото оцеляване. Липсата на полицейски инспектори и постоянна полицейска работа на терен обезверяват хората, но не бих казал, че Плевен е град с изявена престъпност. Колкото до безработицата, тя е 4,7% и не го казвам аз. Финансовата стабилност на общината по данни на министерството на финансите - винаги сме в десетката на най-добрите общини в България. Така че имаме нормална комуникация. Очаквам да продължим диалога и съвместната работа с централната власт. Премиерът е казвал многократно, че не дели общините", каза още Георг Спартански.

Георг Спартански недоволен от работата на плевенската полиция по време на изборите