Нови успехи на шахматистите на "Спартак Плевен XXI"

Шахматистите на плевенския клуб се състезаваха от името на своите училища

Шахматисти на "Спартак Плевен XXI" спечелиха всички първи места на турнира "Шах в училище" от 5 до 7 клас. Той се състоя на 2 и 3 ноември в х-л "Балкан". Шахматистите на плевенския клуб се състезаваха от името на своите училища. Турнирът бе общo в 7 кръга по "Швейцарска система", като се правиха класирания за отделвните класове. Убедително първото място бе спечелено от Александър Георгиев (МГ"Гео Милев"), който постигна 6,5 точки от 7 възможни. Той бе обявен и за победител за 5-ти клас. На трето място в общия турнир се класира Катрин Нинова от същото училище, която стана победителка за   7-ми клас.

На първо място пък в групата за 6- клас се класира Александър Коларски(ОУ"Цветан Спасов"),който също като останалите победители  е състезател на "Спартак Плевен XXI".

Добре се представиха в своите групи и останалите състезатели на плевенския клуб Божидар Петров и Теодор Тодоров.

До края на седмицата предстоят още състезания с представители на "Спартак Плевен XXI". От 8 до 10 ноември в гр.Асеновград ще се състои ДИП по ускорен шах и блиц за мъже и жени, в който ще вземат участие Мартин Дяков и Ева Русева. На 9 и 10 ноември пък в гр.Троян ще се състои детския турнир "Битката за Троян". На него "Спартак Плевен XXI" ще бъде представен от Александър Георгиев,Теодор Тодоров и Теодор Русев.