Нови успехи на шахматистите на "Спартак Плевен XXI" - pleven.utre.bg

Нови успехи на шахматистите на "Спартак Плевен XXI"

07 ноември 2019, 08:19 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Спартак Плевен XXI

Шахматистите на плевенския клуб се състезаваха от името на своите училища

Шахматисти на "Спартак Плевен XXI" спечелиха всички първи места на турнира "Шах в училище" от 5 до 7 клас. Той се състоя на 2 и 3 ноември в х-л "Балкан". Шахматистите на плевенския клуб се състезаваха от името на своите училища. Турнирът бе общo в 7 кръга по "Швейцарска система", като се правиха класирания за отделвните класове. Убедително първото място бе спечелено от Александър Георгиев (МГ"Гео Милев"), който постигна 6,5 точки от 7 възможни. Той бе обявен и за победител за 5-ти клас. На трето място в общия турнир се класира Катрин Нинова от същото училище, която стана победителка за   7-ми клас.

На първо място пък в групата за 6- клас се класира Александър Коларски(ОУ"Цветан Спасов"),който също като останалите победители  е състезател на "Спартак Плевен XXI".

Добре се представиха в своите групи и останалите състезатели на плевенския клуб Божидар Петров и Теодор Тодоров.

До края на седмицата предстоят още състезания с представители на "Спартак Плевен XXI". От 8 до 10 ноември в гр.Асеновград ще се състои ДИП по ускорен шах и блиц за мъже и жени, в който ще вземат участие Мартин Дяков и Ева Русева. На 9 и 10 ноември пък в гр.Троян ще се състои детския турнир "Битката за Троян". На него "Спартак Плевен XXI" ще бъде представен от Александър Георгиев,Теодор Тодоров и Теодор Русев.Коментари (1)

Потребител
фен на СПАРТАК
Браво Сашко!!!!!
07 ноември, 16:43 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета