Защо десетки деца от Плевен няма да могат да тренират плуване?

Родители и деца на протест заради общинския басейн

Заради административни неуредици стотици деца от Плевен може да останат без плувен басейн, в който да тренират. Клубът им е бил изгонен от общинския басейн. Причината е неразбирателство между треньорите и наемателя на съоръжението, който също има клуб по плуване, съобщи Нова телевизия.

"Проблемът гравитира от началото на юли, от момент когато четирима треньори от общо  шест напуснахме клуба на наемателите. От 5 август водим диалог за това да можем да бъдем допускани и да работим спокойно и нормално в басейна ние треньорите като граждани, а децата –като такива, които са заявили желанието си да работят и тренират с нас. От вторник вечерта, 5 ноември, не ни допускат до басейна. Диалог има в близките 3 месеца. Техните аргументи са, че водим нерегламентирани тренировки, защото нямаме договорени отношения с тях. Аз и колегите ми си заплащаме като граждани и влизаме свободно на басейна. Децата влизат свободно също, с родителите си. Ние не нарушаваме нито един закон или вътрешно правило.”, обясни треньорът на клуба Кирил Бъчваров.

"Бившият ни колега каза, че случилото се е от около 3 месеца. Изминаха около 5  години от концесията, всичко вървеше нормално докато в един момент колегите не решиха да напуснат. Правех реверанс и заради децата, и заради близките ни отношения с тях. Но към днешната дата няма как да допускам да се водят тренировки без да има договор. Аз нямам право да преотдавам общинска собственост, но има варианти, в които можем да се споразумеем. Единият е отново да бъдат на трудово възнаграждение при мен или да се измисли договор за услуга, която да се фактурира. Освен за пари, става въпрос и за график, защото общинският басейн в Плевен е само един”, коментира наемателят Александър Ванков.