Районна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж проявил жестокост и причинил смъртта на кучето си - pleven.utre.bg

Районна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж проявил жестокост и причинил смъртта на кучето си

07 ноември 2019, 14:30 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ПРБ

Ако бъде признат за виновен, обвиняемият може да получи наказание лишаване от свобода до 3 години и глоба от 1000 до 5000 лева

Районна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж, проявил жестокост и причинил смъртта на кучето си.

Обвиняемият Н. Д. /на 65 години/ от гр. Пордим от около две години стопанисвал куче без определена порода с черно - бял цвят на косъма, но не го бил регистрирал за нуждите на съответния ветеринарно - медицински контрол. През пролетта на 2019 г. кучето на име "Кобра" достигнало своята зрялост и тежало около 38 кг.

На 27.05.2019 година около 17,30 часа, обвиняемият бил в дома си и решил да си приготви вечеря на електрическа скара в двора на къщата. По същото време, близо до дома му преминало младо момче. Присъствието на чужд човек в близост до двора силно подразнило кучето „Кобра“. То съумяло да  прокъса полиетиленовия канап, с който било вързано, на бърз ход стигнало до оградната мрежа, като непрестанно лаело по преминаващия младеж. Поведението на кучето силно подразнило обвиняемия и той хванал свободния край на полиетиленовата връзка, завързал я за намиращото се в двора му кайсиево дърво, като силно я издърпал. Това довело до притискане на дихателните пътища на кучето и то издъхнало в рамките на около 6 минути от задушаване. След това обвиняемият продължил необезпокоявано да вечеря срещу дървото, на което се намирало обесеното от него куче.

Около 20.00 часа, същия ден служители при РУ- гр. Пордим извършвали рутинен обход на района в град Славяново, като пред дома на обвиняемия видели увисналото на кайсиевото дърво куче и незабавно предприели действия по установяване на обстоятелствата, довели до тежките престъпни последици.

Обвинителният акт е внесен в Районен съд – Плевен. Ако бъде признат за виновен, обвиняемият може да получи наказание лишаване от свобода до три години и глоба от 1 000 до 5 000 лева.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета