Какво ще бъде времето през уикенда?

В събота облаците ще намалеят, югозападаните ветрове ще се усилят и отново ще се затопли.

Днес минималните температури ще бъдат от 7 до 13 градуса. Бързо ще премине облачна вълна, като валежите около обед ще достигат Рило-Родопския масив.  Следобед ще превалява над източните райони, а през нощта над цялата страна дъждовете ще спират. Ще бъде ветровито обаче. 

Максималните температури ще са от 17 до 22 градуса, на север от планините в Северна България до 23-24. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Вчера вечерта около 22:00 ч. започнаха и така очакваните валежи, като най-силни са над Западна България, а на места над югозападните части на страната бяха придружени дори от гръмотевици. 

Времето в планините ще бъде ветровито с валежи главно в Рила и в Родопите. Облаците в планините от Западна България следобед ще намаляват. 

Валежи се очакват в Източна Стара планина. Вятърът ще бъде от югозапад, а над 2000 м надморска височина засилен и със скорост до 15 метра в секунда. Температурата на височина 2500 м ще достига 6 градуса, а на 1500 м 13-14.

В събота облаците ще намалеят, югозападаните ветрове ще се усилят и отново ще се затопли. През нощта срещу неделя от запад на изток ще започнат нови валежи. 

Западните ветрове ще подгонят облаците и следобед валежните зони ще достигнат Черноморския регион. Слабо ще захладнее, но времето ще се задържи сравнително топло за ноември с дневни температури до 18-19 градуса.