Акция "Зима" навлезе във втори етап - толерантност на пътя! - pleven.utre.bg

Акция "Зима" навлезе във втори етап - толерантност на пътя!

11 ноември 2019, 10:45 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Той ще продължи до 20 ноември

От днес започва вторият етап на акция "Зима". Кампания "Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“ е насочена към пешеходците и поведението на водачите спрямо пешеходците в интервала от 11 ноември до 20 ноември. Дейността ще бъде съсредоточена към превенция над поведението на пешеходците и над водачите, които не осигуряват предимство на пешеходците. Активният контрол ще бъде насочен към спазване от пешеходците на правилата за безопасно пресичане, както и за даване на предимство на пешеходците на пешеходните пътеки.

Специално внимание ще се обръща на пешеходците в тъмната част на денонощието (при сумрак или на неосветени или слабо осветени участъци), движещи се неправилно особено извън населените места.

Ще се осъществява превантивен контрол и над пешеходци, които показват явно намерение да пресекат неправилно, като полицейските органи ще вземат отношение на място.

От 15 ноември всички автомобили трябва да са със зимни гуми или с грайфер не по-малко от 4 мм. В противен случай глобата е 50 лв.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета