Комедията “Редки тъпанари” на Теди Москов ще гостува в Плевен - pleven.utre.bg

Комедията “Редки тъпанари” на Теди Москов ще гостува в Плевен

25 ноември 2019, 14:00 | plevenutre.bg

Сюжетът е силно комедиен и разкрива трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща

Криминалната комедия “Редки тъпанари”, дело на творческия тандем Теди Москов и Симон Шварц, ще гостува в Плевен на 11 декември, сряда, от 19,00 часа в читалище "Съгласие". Театралната продукция е създадена по филма на Марио Моничели "Неизвестни извършители".

В ролите зрителите ще видят Мая Новоселска, Дайана Михайлова, Роберт Янакиев, Ясена Господинова, Явор Бахаров, Петя Венелинова, Александър Сано, Александър Узунов, Ивайло Спасимиров.

"Спектакълът "Редки тъпанари" е театрална версия на филма на Марио Моничели „Неизвестни извършители“. Сюжетът е силно комедиен и разкрива трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща. Те са фрапиращо непрофесионални и абсолютно неподходящи за престъплението, с което са се нагърбили. Разбира се самочувствието им е обратно пропорционално на възможностите им. Бандата им се състои от некадърен спортист, провалил се адвокат, уволнен кино оператор, бездарен сицилиански мафиот и младоженец, захванал се да краде в деня на сватбата си. Ние съчувстваме на тези бандити, за разлика от днес, когато филмите ни карат зорлем да им се възхищаваме. Паралелно с кражбата се раждат и две любовни истории. Ражда се и „престъплението на века“. Разбира се няма да разказвам сюжета, тъй като това е пагубно за всяка криминална история. Филмът на Моничели е от епохата на италианския неореализъм и е номиниран за “Оскар” през 1958 г. В него участват грандиозните артисти Марчело Мастрояни, Тото и Витторио Гасман. А артистите в спектакъла не са по- лоши от тях.
Със Симон Шварц преработихме сценария, така че да го доближим до съвременна България, а именно – бедна, крадлива и безперспективна за огромен брой хора. Между Италия през 50- те години на миналия век и България в наши дни има някаква „роднинска“ близост", казва Теди Москов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета