Новоизбраните представители на местната власт в Плевен положиха тържествена клетва - pleven.utre.bg

Новоизбраните представители на местната власт в Плевен положиха тържествена клетва

12 ноември 2019, 14:18 | plevenutre.bg
 • Снимка:
  Областна администрация

 • Снимка:
  Областна администрация

 • Снимка:
  Областна администрация

 • Снимка:
  Областна администрация

 • Снимка:
  Областна администрация

 • Снимка:
  Областна администрация

 • Снимка:
  Областна администрация

 • Снимка:
  Областна администрация

Областният управител приветства кмета Георг Спартански, общинските съветници и кметовете на кметства

Новоизбраните представители на местната власт в Плевен положиха тържествена клетва за встъпване в длъжност. Церемонията, последвана от първото работно заседание на новия общински съвет се състоя в зала "Плевен" в присъствието на областния управител на област Плевен Мирослав Петров, информират от местната администрация.

"Поздравявам ви с успеха на местните избори!", обърна се Петров към кмета на община Плевен Георг Спартански, общинските съветници и кметовете на кметства. "Страстите от предизборната надпревара вече отминаха и идва периодът на интензивна работа. След минути тържествено всеки от вас ще положи клетва да работи в името на гражданите и за развитието на общината и населените места в нея. Нека отговорността към хората, към гласуваното ви от тях доверие и провеждането на проактивна местна политика с далновидни и оптимално прагматични решения в полза на обществения интерес бъдат водещи принципи в бъдещата ви съвместна работа. Желая успех и на добър час!”, каза в приветственото си слово към новоизбраните органи на местна власт в община Плевен областният управител Мирослав Петров.

След  като тържествено положиха клетва да спазват конституцията и законите страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите и да работят за тяхното благоденствие кметът на община Плевен, общинските съветници и кметовете на кметства положиха подписите си под клетвените листи.

В първото си обръщение към органите на местна власт кметът Спартански декларира, че ще работи с всички еднакво диалогично и коректно в името на по-доброто бъдеще на общината. „Попадането в общинския съвет и попадането на кметския стол не може да бъде край на едни индивидуални политически усилия. Това може да бъде само отправна точка, начало на такива усилия”, каза той.

В първото си заседание новосформираният общински съвет бе председателстван от доайенът сред общинските съветници – д-р Евгения Бързашка-Христова.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета