СУ "Димчо Дебелянов" - Белене на международна среща по проект Еразъм+ в Сиракуза

От училището са впечатлени от изключителното гостоприемство и добрата организация

Успешно приключи и четвъртата работна среща по проект Еразъм + ‘’Да опазим природата днес, за да я има и утре”. Тя се проведе от 3 – 9 ноември в Сиракуза , Италия. В нея участваха двама учители и четирима ученици от СУ "Димчо Дебелянов ", както и представители от Италия, Франция, Румъния и Испания.

"Бяхме впечатлени от изключителното гостоприемство и добрата организация, която нашите домакини ни показаха. Участвахме в работно ателие на тема: "Градът на бъдещето в моето въображение ", в което всеки международен екип сподели своите идеи за опазването на околната среда, въпреки разрастването на градовете", разказаха от СУ "Димчо Дебелянов" - Белене.

"По време на нашия престой успяхме да се насладим на прекрасния град Сиракуза, намиращ се Сицилия, с неговата неповторима архитектура, колоритен пазар и старата му част - Ортиджа. Посетихме градовете Ното, Агридженто и Катания. Впуснахме се в едно незабравимо приключение през линията на времето от Античността до наши дни, в търсене на знание и силни усещания. Развяхме българското знаме и на един от кратерите на вулкана Етна. Запознахме се с толкова различни хора, от различни кътчета на света, всеки със своя уникална история, които разшириха нашия кръгозор.

Опитахме от прочутата италианска кухня, за която се носят легенди - пици, паста спагети, морски дарове... Така приключи една седмица, изпълнена с усмивки, нови приятелства, нови знания, нови усещания", споделят още от училището.

"Програма Еразъм+ ни даде възможността да посетиш чужда страна, да представляваш своя град и своето училище на международно ниво, да се запознаеш с толкова много амбициозни хора, които да променят твоя мироглед и да научиш толкова много неща", завършват от СУ "Димчо Дебелянов" - Белене .