В ДФСГ "Интелект" стартира проект, насочен към дигиталния бизнес - pleven.utre.bg

В ДФСГ "Интелект" стартира проект, насочен към дигиталния бизнес

18 ноември 2019, 20:12 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ДФСГ "Интелект"

Това е възможност за ученици, навършили 17 години, да участват в стажантски програми в различни фирми в Дъблин

От началото на учебната година в ДФСГ "Интелект" стартира проект "Дигиталния бизнес – ирландски практики за развитие на ключови IT умения при младите хора" по програма Еразъм.

Проектът дава възможност на ученици от 11 и 12 клас, които са навършили 17 години, да участват в стажантски програми в различни фирми в Дъблин, Ирландия. Сферите на дейност са информационни технологии, бизнес администрация и търговия.

Подрастващите участват в обществото онлайн, като използват дигитални си умения, за да изпълняват гражданския си дълг, и като глобални граждани на утрешния ден се срещат с новите реалности и предизвикателства на бизнес средата, които в ход променят текущите процеси и изискват достатъчен брой професионалисти в различните области. В днешно време технологиите диктуват протичането на човешкия живот, а дигиталните умения са приоритетни за всички професии.

ДФСГ "Интелект" като глобално и иновативно училище дава възможност на своите ученици да надградят и задълбочат своите умения в ключови области като- клиенти, конкуренция, данни, иновации и придобиване на професионалните компетентности и технологии за управление и реорганизация на бизнеса.

В края на проекта учениците ще разширят професионалните си компетенции, ще повишат нивото си на владеене на английски език, комуникативност и креативност.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета