Ученици от ПГРТО – Плевен посетиха премиерата на филма "Доза щастие" - pleven.utre.bg

Ученици от ПГРТО – Плевен посетиха премиерата на филма "Доза щастие"

25 ноември 2019, 09:13 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ПГРТО - Плевен

Това стана възможно благодарение на образователните инициативи на творческия екип на филма и МОН

Ученици от 8. до 12. клас на ПГРТО – Плевен посетиха премиерата на филма "Доза щастие", създаден по книгата на Весела Тотева „Падение и спасение: Изповедта на една хероинова наркоманка“. Това стана възможно благодарение на образователните инициативи на творческия екип на "Доза щастие" и Министерството на образованието и науката, свързани с превенция на зависимостите. След прожекцията на филма с учениците ще бъде проведена беседа.

Общите усилия на екипа, създал лентата, и МОН ще позволят на преподаватели от 29 града у нас да организират за учениците групови посещения в избрани киносалони на преференциални цени. В списъка влизат Варна, Бургас, Велико Търново, Пловдив, Плевен, Русе, Стара Загора, Шумен, Ямбол и други. Каузата цели да даде гласност на проблема и да запознае младите хора на достъпен език с рисковете, които употребата на наркотични вещества носи за живота и здравето им.

Филмът, пресъздаващ истинската история на журналистката Весела Тотева, вече официално е включен в образователните инициативи на Министерството на образованието и науката, свързани с превенция на зависимостите.

"Доза щастие" е завладяващ разказ за зависимостта и дава един проникновен и същевременно вдъхновяващ поглед към личните битки на едно младо момиче и изпитанията, с които силата на волята се сблъсква отново и отново. Търсейки щастието, Весела и нейната дъщеря случайно попадат в порочен кръг, от който измъкването се оказва почти невъзможно.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета