БДЖ обявява конкурс за пътепис на тема "Разходка с влак" - pleven.utre.bg

БДЖ обявява конкурс за пътепис на тема "Разходка с влак"

26 ноември 2019, 13:40 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    БДЖ

Отличените участници ще бъдат наградени

Разходката сред природата през почивните дни винаги е приятна, а някои любопитни туристически дестинации са лесно достъпни с влак за всеки решил да грабне раницата и да избяга за кратко от шумотевицата на големия град. БДЖ се стреми да привлече именно тези хора в своята кампания за популяризиране на еднодневните разходки сред природните забележителности на България, като обявява конкурс за пътепис на тема „Разходка с влак”.

Най-добрите авторски пътеписи, които са способни да впечатлят читателите дотолкова, че да нямат търпение да се втурнат в описания от автора маршрут, ще бъдат публикувани в специална рубрика на официалната страница на БДЖ, както и във фейсбук.

Отличените участници ще получат по два билета за предстоящо организирано от БДЖ атракционно пътуване с парен локомотив или два билета за пътуване с влак на територията на страната по произволно избран маршрут до края на 2020 г.

За участниците в конкурса е необходимо да спазят следните условия:

Текстът да бъде авторски и написан от придобити лични впечатления.

Текстът да бъде придружен с авторски снимков материал от пътуването с влака и посетените обекти.

В пътеписа е желателно да бъдат посочени конкретните влакове, с които авторът е пътувал като маршрут от/до и часове на тръгване и пристигане.

Текстът да бъде свързан с разходка в рамките на един или два дни.

Текстът да бъде с дължина между 2 и 5 страници.

Желаещите да участват в конкурса могат да изпращат своите пътеписи на официалната електронна поща на БДЖ (bdz@bdz.bg) до 01.03.2020 г.



Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета