Областният управител откри дискусия - пърформанс "Изкуството, което събира"

Животът

26-11-2019, 17:38

Снимка:

Областна администрация

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Събитието уважиха авторитети в сферата на музиката, културологията, изобразителното изкуство, както и много млади хора

"Радвам се, че за втора поредна година партнираме успешно с читалище ЛИК в рамките на Комуникационната стратегия за ЕС. Дискусията – пърформанс под надслов "Изкуството, което събира" е събитие от съпътстващата програма на Петото издание на Международния китарен фестивал, което е шанс отново да съдействаме за реализирането на този успешен и динамично развиващ се музикален форум.”, каза областният управител Мирослав Петров при откриване на събитието в зала Плевен на областна администрация.

"Виждам много млади хора, а стана ясно, че очакваме още два автобуса, което е красноречиво доказателство както за престижа, така и за потенциала на този фестивал и събитията, които го съпътстват”, допълни Петров. Целта на дискусията - пърформанс под надслов "Изкуството, което събира", която се реализира в рамките на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС за 2019 година е да се провокира емоционалния диалог в полето на музиката и изкуството, така че той да даде вдъхновяващ импулс за нови творчески постижения.

Събитието уважиха авторитети в сферата на музиката, културологията, изобразителното изкуство и др., както и много млади хора, изкушени от изкуството.