Съдят животновъд за изнудване, принуда и трафик на хора и закана за убийство - pleven.utre.bg

Съдят животновъд за изнудване, принуда и трафик на хора и закана за убийство

28 ноември 2019, 15:47 | pleven.utre
  • Снимка:
    архив

Обвиняемият биел и тероризирал свой работник до пълно изтощение

Окръжна прокуратура –Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за извършени пет престъпни деяния – изнудване и принуда на едно лице, трафик на друго лице, което използвал за принудителен труд, държейки го в принудително подчинение, причиняване на телесна повреда, опит за принуда и закана с убийство. 

Обвиняемият демонстрирал агресивност, чувство за безнаказаност и безцеремонно поведение към граждани и към институциите, като разрешавал възникналите проблеми, чрез използване на физическа сила, заплахи и психологически тормоз.

На 08.09.2017 г., в Общинска служба по земеделия към Община Долна Митрополия, било проведено събрание за стопанската 2017-2018 година, на което по реда на чл. 37в, ал.2 от ЗСПЗЗ, били разпределени поземлените имоти за ползване от земеделските производители. По силата на споразумението, имот с площ 19.076 дка, бил разпределен за стопанисване от дружество на О.И. Недоволен от това, обвиняемият започнал, чрез саморазправа да изнудва О.И. да му предостави имота, а по-късно и да принуди него и сина му Т. И. да оттеглят жалбите си в прокуратурата. Освен отправянето на заплахи за убийство, обвиняемият повредил комбайн, собственост на дружеството.

Пострадалият И.С. бил нает от обвиняемия за извършване на трудова дейност и грижа за животните му. В началото отношението към него било добро, но от 2015 г., обвиняемият, за да го държи в подчинение, започнал да проявява физическа и психическа агресия, да му нанася побои и телесни увреждания, превърнал го в обект на непрестанни обиди и на публично унижаване, като бил подложен на изключително тежка ежедневна трудова експлоатация и бой, водещи до пълното му изтощение. И. С. се намирал в безизходица, което станало причина два пъти да се опитва да сложи край на живота си. Направил и няколко опит да избяга, но обвиняемият го последвал и връщал в стопанството. Като наказание за бягството бил поставен и държан в робско и унизително положение и настанен да спи в един от боксовете за коне, в конюшнята, където съжителствал с малко диво прасе. На 24.07.2018 г., във връзка с ДП било извършено претърсване и изземване на адрес на стопанството, при което пострадалият бил намерен в конюшнята да живее в изключително лоши условия, а той започнал да се моли на полицая да го спаси от обвиняемия.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Етикети
кримиПлевен


Коментари (7)

Потребител
аз
в това скапано село кво идбухвате... на кво се прайте.. д**ба мършите му!!!
22 декември, 11:25 ч.
Потребител
Футболиста
Научи се да пишеш правилно тъпанар. Мърша е тая дето те е родила.
01 януари, 10:13 ч.
Потребител
СЕЛСКИЯТ БРАКОНИЕР
абе стрелеца сега като ти нахлузят едни 10 каймета в панделката КАКВО ще правиш? Гората и животните ще си починат от теб а ти ще се наслаждаваш на стрелците от 2 етаж в Затвора- ПЛЕВЕН.чакаме те и НА слука до 2030 година .
05 декември, 19:30 ч.
Потребител
Ловджията
Дано тоя бракониер да го осъдят та да мирнат малко и животните от него !!! Ама с него и горските и полицайте дето се правеха че не го виждат!!!
03 декември, 00:05 ч.
Потребител
Христо Симеонов
Мутрата още в спортното не знаеше да пише. Пък сега и запетайки слага. Всички знаят за шефа ти добре че и прокуратурата разбра какви хора сте . Накрая всеки си плаща за стореното най много тарикатите.
02 декември, 12:32 ч.
Потребител
МАРТИН ЛУДИЯ
ЩЕ МИ СВИРНАТ НА Х*Я АЗ ПАК ЩЕ ИЗЛЕЗА И ЩЕ БЪДА ЦАРЯ НА ОБЩИНА Д.МИТРОПОЛИЯ.НАЛИ ЗНАЕТЕ КОЙ СТОИ ЗАД МЕН - Ц***ВСКИ И ЖЕНА МУ В ОБЩИНАТА!!!
29 ноември, 20:39 ч.
Потребител
Мартин
Ей боклук не пиши от мое име знам те кой си.Това че ти си страхлива мишка дори името си не пишеш аз никога не съм парадирал с никой....
30 ноември, 14:13 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета