ОбС - Плевен избра свои представители в два съвета - pleven.utre.bg

ОбС - Плевен избра свои представители в два съвета

29 ноември 2019, 06:50 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ОбС-Плевен

Определиха представители за Областния съвет за развитие и Общинския съвет за намаляване на риска от бедствия

Общинският съвет на Плевен определи кой ще го представлява в Областния съвет за развитие и Общинския съвет за намаляване на риска от бедствия.

Във връзка с писмо от областния управител на Плевен за определяне представител на Общински съвет - Плевен, в Областния съвет за развитие, местният парламент прие решение, с което избра за свой представител в съвета Валентина Вълчанова /ПП ГЕРБ/. Изборът подкрепиха 36 от общински съветници, 1 гласува „въздържал се“. Избраният общински съветник трябва два пъти годишно да информира Общинския съвет за дейността си в Областния съвет за развитие. Със същото решение съветниците възложиха на председателя на местния парламент Мартин Митев в срок до 1 декември да информира областния управител на Плевен за настоящия избор. Първото заседание на Областния съвет за развитие е насрочено за 2 декември в зала „Плевен" на Областна администрация.

ОбС - Плевен ще има двама свои представители в Общинския съвет за намаляване на риска от бедствия. Това ще бъдат Генади Динков /ПП ГЕРБ/ и Калин Кръстев /БСП за България/, решиха днес общинските съветници. Решението бе прието с 39 гласа „за“. Общинският съвет за намаляване риска от бедствия е сформиран съгласно заповед на кмета на Община Плевен в съответствие с изискванията на Закона за защита при бедствия (ЗЗБ) и с цел подпомагане изпълнението на дейностите по същия.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета