Останете живи! Фондация "Евелин Дуков" и журналистът Георги Стоянов със съвместна инициатива в Царево - pleven.utre.bg

Останете живи! Фондация "Евелин Дуков" и журналистът Георги Стоянов със съвместна инициатива в Царево

29 ноември 2019, 11:22 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Царево

Книгата, насочена срещу войната по пътя, бе представена пред учениците от СУ "Никола Вапцаров" в крайморското градче

Мисията на "Останете живи" стигна и до град Царево. По инициатива на Фондация "Евелин Дуков" книгата на плевенския журналист Георги Стоянов бе представена пред учениците от 8 до 12 клас на СУ "Никола Йонков Вапцаров".

Това бе поредна среща, с която авторът и издател на четивото се надява, че е успял да провокира подрастващите да се замислят за безумната война по пътищата ни и да разберат навреме, че шофирането е отговорност, а не забавление.

"Останете живи" вече е част от библиотеката на училището, а благодарение на Фондация "Евелин Дуков" книгата вече е налична и в местното читалище "Георги Кондолов".

Неправителствената организация, зад която стоят съпругата и сестрата на Евелин Дуков (загинал на пътя през 2017 г. млад мъж, след като е блъснат от пиян шофьор), вече има серия инициативи - разговори с абитуриентите от Царево и Приморско и беседи, насочени към най-малките участници в движението. Сега ще подпомогнат и работата на пътната полиция в Царево със закупуването на наркотестове.

Даниела Анастасова и Людмила Дукова са двигателите на фондацията. Направили я в памет на Евелин, като се надяват, че така той никога няма да бъде забравен. Благодарение на усилията им, безумецът, отнел живота му, получи 17-годишна ефективна присъда.

А сега, всичките благотворителни каузи на Даниела, Людмила и подкрепящите ги техни съграждани, са насочени към превенцията за безопасност на пътя. С надеждата, че почернените семейства ще са по-малко на брой.

Фондация ”Евелин Дуков” се ангажира да направи дарение на книгата "Останете живи" на всички абитуриенти от училището в Царево през месец май 2020 г.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета