С двама Златни Хипократи за пълно отличие МУ-Плевен изпраща Випуск 2019 млади лекари

Средният успех на Випуск 2019 млади лекари е Много добър 5.22

В годината на 45-годишния си юбилей Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) организира празнично шествие и Тържествена промоция на младите лекари от 40-тия пореден випуск на Факултет „Медицина“ на 2-ри декември 2019 г., понеделник, с участието на Академичното Ръководство, преподавателите и близките на дипломантите.

Празникът ще протече със следната програма:
10.00 ч – Ректорат – Ритуал по предаване символите на Университета
10.15 ч – Празнично шествие от Ректората до площад „Възраждане”
10.30 ч – Поднасяне на венец пред Вечния огън на Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец”
11.00 ч – Тържествена промоция на младите лекари в зала „Магнум”
12.00 ч – Коктейл за дипломанти, преподаватели и гости.

След успешно завършен 6-годишен курс на обучение 80 абсолвенти от България, Сърбия, Украйна и Македония придобиват образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. Средният успех на Випуск 2019 млади лекари е Много добър 5.22 с двама Златни Хипократи и висок брой отличници – 29. За висок успех дипломантите ще бъдат наградени с плакет „Отличник” на Факултет „Медицина”, луксозни дипломи и някои пособия, с които да започнат лекарската си практика. Първенци на випуска, завършили с пълно отличие от курса на обучение и държавните изпити, са д-р Виктор Веселинов Петров и д-р Венелина Валентинова Гандилева. Те ще бъдат наградени с позлатен плакет „ Златен Хипократ“. Отличниците на випуска ще поздравят своите колеги и ще отговорят на приветствията на ректора проф. д-р Славчо Томов и на официалните гости.

От същия випуск през м. април 2020 г. ще се дипломират и 93-ма чуждестранни студенти, обучаващи се в англоезичен курс по специалност „Медицина”. Младите чуждестранни лекари са граждани на Турция, Гърция, Германия, Великобритания, Испания, Дания, Индия, Швеция, Казахстан и Нигерия.

По покана на Академичното ръководство на МУ-Плевен специален гост на събитието тази година, който ще изнесе академично слово за младите лекари от Випуск 2019, е проф. Пламен Джуров -български композитор, диригент и общественик, професор по дирижиране в Националната музикална академия „Панчо Владигеров“. Завършил е Българската държавна консерватория с три специалности: пиано, композиция и дирижиране. Професор Джуров е започнал работа като диригент в Плевенската филхармония. Дирижирал е чужди оркестри в Русия, Германия, Мексико, Алжир, Куба и Северна Македония. Диригент е на камерен ансамбъл „Софийски солисти“ от 1988 г. Председател е на Фондациите „Международен конкурс за млади оперни певци Борис Христов“ и Международен фестивал „Софийски музикални седмици“.