Ситуацията с водоснабдяването на Плевен е нормализирана - pleven.utre.bg

Ситуацията с водоснабдяването на Плевен е нормализирана

02 декември 2019, 12:44 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация

Работна среща във връзка с водоснабдяването на Плевен се проведе по инициатива на областния управител

Работна среща във връзка с водоснабдяването на Плевен се проведе по инициатива на областния управител Мирослав Петров в кабинета му тази сутрин. На нея присъстваха директорът на ВиК – Плевен инж. Митко Спасов, ръководителят на направление „Икономика” в дружеството Любка Костова, директорът на дирекция АКРРДС в областна администрация – Плевен арх. Трифон Иванов и ресорни експерти от администрацията.

Град Плевен и прилежащите селища се водоснабдяват от водоснабдителните зони Крушовица, Биволаре и Вит, чиито водоизточници са шахтови кладенци и водоснабдителна група Черни Осъм, която включва две речни водохващания и един каптаж в Стара планина и се експлоатират от ВиК-Ловеч, уточни инж. Митко Спасов. Проблемът с водата бе провокиран от продължителното засушаване и оттам намаляването на подаваните водни количества от водоснабдителна група Черни Осъм, които не могат да се компенсират по друг начин.

"С валежите от последните дни нещата са нормализирани към настоящия етап и се надявам да не се налага въвеждане на режим”, категоричен бе инж. Спасов. Той дебело подчерта, че не бива да се спекулира с нивата на язовирите в парк „Кайлъка”, защото те нямат отношение към водоснабдяването на град Плевен.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета