Пътешественикът и изследовател Михаил Заимов гостува в Плевен - pleven.utre.bg

Пътешественикът и изследовател Михаил Заимов гостува в Плевен

03 декември 2019, 08:26 | plevenutre.bg

Визитата му включва посещения на ОУ "Д-р Петър Берон" и СУ "Иван Вазов", както и открита среща-дискусия във Военния клуб

„Аз пропътувах почти целия свят, търсейки сюжети за макрофотография, а се оказа, че те са в изобилие точно тук, под носа ми – в Черно море". Думите са на Михаил Заимов, който е човек с много професии: подводен фотограф, водолаз, пътешественик, журналист и водещ на предаването „Култура.бг" на БНТ, както и активист за популяризирането на биоразнообразието в Черно море и неговото опазване. Освен всичко това, той е внук на ген. Владимир Заимов и правнук на революционера и писател Стоян Заимов, който е сред строителите на съвременна България.

Михаил Заимов от години се бори за популяризирането на голямата си любов - Черно море и забравените му богатства и история.

Днес и утре той ще гостува в Плевен по покана на асоциация "Докосни дъгата", като визитата му включва посещения на ОУ "Д-р Петър Берон" и СУ "Иван Вазов". Заимов ще разкаже на децата от двете плевенски училища част от приключенията си, включващи невероятни срещи и преживявания под водата. Една от най-запомнящите се емоции при броденията му из световните морета и океани е сблъсъкът му с китова акула. Но той е виждал и много други неочаквани неща. Като потънали кораби от Първата или Втората световни войни, все още с екипажите в тях. Учениците ще имат възможност да видят и удивителни кадри от негови изложби.

Тази вечер от 18,00 часа във Военен клуб - Плевен ще се проведе открита среща-дискусия с Михаил Заимов. Един разговор за културата и историята. И разбира се, за богатството на живота в Черно море, за историята му през вековете и защо е важно да се грижим за него и да го ценим. Вход свободен!

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета