БЧК - Плевен започва раздаването на хранителни продукти - pleven.utre.bg

БЧК - Плевен започва раздаването на хранителни продукти

03 декември 2019, 09:38 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

В област Плевен ще бъдат подпомогнати 13 528 домакинства

В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане на най-нуждаещи се лица, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица,  Българският Червен кръст започва поетапното предоставяне на пакети с хранителни продукти на над 287 000 домакинства, които включват около 543 000 български граждани. Раздаването ще  се извършва от служители и доброволци на БЧК в 312 раздавателни пункта в цялата страна и ще продължи до 28 февруари. Всеки правоимащ, включен в списъците от Агенцията за социално подпомагане, ще получава съответните  продукти срещу документ за самоличност и подпис.

В област Плевен ще бъдат подпомогнати 13 528 домакинства.

От 09 декември 2019 г. поетапно  се отварят раздавателните пунктове в Искър, Червен бряг , Белене и селищата от община Плевен без града. Останалите пунктове ще стартират раздаването през  2020 г. Пунктът в Плевен град ще отвори на 03 февруари от 10 часа. Подробният график за поетапното раздаване на продукти по програмата е публикуван на интернет страниците на БЧК /www.redcross.bg/ и на АСП /www.asp.government.bg/ и в регионалните офиси на БЧК и е съобразен с възможностите за зареждане на складовете и пунктовете в страната. 

Всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат по 24,570 кг от 16 вида хранителни продукти: пшенично брашно – 2  кг; ориз – 1 кг; спагети – 1 кг; лютеница – 0,500 кг; зелен фасул консерва – 2,400 кг; домати белени   – 1,600 кг; грах зелен  – 1,600 кг; гювеч консерва – 1,600 кг; конфитюр – 0,500 кг; говеждо в собствен сос консерва – 0,300 кг; говежди кюфтета в бял сос консерва  – 0,600 кг; пиле фрикасе консерва – 0,300 кг; консерва риба  – 0,170 кг; зрял фасул – 3 кг; леща – 4 кг; олио – 4 литра.



Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета