Вижте как ще изглежда люлката за деца с увреждания, която Слави Трифонов подарява на Плевен

Цената за изработката на люлката е 4200 лева

Kaкто вече Plevenutre.bg информира, Слави Трифонов и колегите му от Ку-ку бенд ще спонсорират произвеждането и монтирането на специализирана люлка за деца със специални нужди в Плевен.

Шоуменът реши да подкрепи инициативата на Анна Йончева - майка на две деца без увреждания, която се сблъсква с нетърпимостта, най-вече от страна на родители, към "различните" деца на детската площадка. Нейната инициатива започва като фотографски проект под надслов "Различните деца на България", но когато става ясно, че на детските площадки всъщност няма никакви съоръжения, пригодени за деца в колички, Анна стартира кампанията "Да играем заедно", за да набере средства за закупуване и монтиране на комбинирана люлка-везна.

Съоръжението е уникално и се изработва по поръчка в Пловдив. Неговата цена е 4200 лева с ДДС. Първата такава люлка вече е факт, намира се в софийския парк "Света Троица". А инициативата продължава с цел закупуване и монтиране на следващата люлка.

Идеята на Слави Трифонов е в Плевен съоръжението да бъде поставено в Градската градина, но по думите на популярния плевенчанин това ще се случи, след като лично убеди кмета Георг Спартански да даде рарзешението си.

А ето и как изглежда самата люлка.