Полицията в Плевен на крак заради студентския празник - pleven.utre.bg

Полицията в Плевен на крак заради студентския празник

05 декември 2019, 14:34 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

В навечерието на 8 декември, в деня на празника и след него в областта ще се проведат спецоперации по пътищатa

Полицията в цялата страна на крак заради наближаващия студентски празник. Засилени мерки за контрол ще има по пътищата към големите ни зимни курорти. Тази година внимание ще се обърне и на пътуващите към Сърбия и Македония, тъй като много младежи са предпочели да празнуват извън България, предаде Нова тв. 

Както вече писахме, активно полицейско присъствие е планирано по време на студентския празник и в районите на заведения в област Плевен, където ще се провеждат тържества и по трасетата за придвижване. Полицейските инспектори установят контакти с управителите на хотели и ресторанти, където ще празнуват студенти за набелязване на мерки за безопасност.

В навечерието на 8 декември, в деня на празника и след него в областта ще се проведат специализирани операции по пътищата за контрол на водачите за правоспособност, спазване на скоростните режими, употреба на алкохол и наркотични вещества. Проверки ще бъдат извършени за спазване на нормативните изисквания по линия на контрола на общоопасните средства и търговията с пиротехнически изделия. На собствениците на заведения, където ще се устройват тържества, ще бъда обърнато специално внимание да осъществяват бърза комуникация с полицията при нарушения или престъпления.

Призивът към студентите е да празнуват разумно, да спазват правилата за движение, когато шофират, да не нарушават обществения ред, за да не помрачават празничното настроение. Телефонът за сигнали при произшествия и нарушения е 112.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета