Почетния плакет на Община Плевен получи проф. Пламен Джуров - pleven.utre.bg

Почетния плакет на Община Плевен получи проф. Пламен Джуров

05 декември 2019, 16:42 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Плевен

Той сподели пред присъстващите, че най-светлите му спомени са свързани с Плевен

Кметът Георг Спартански връчи днес почетния плакет на Община Плевен на маестро Пламен Джуров по повод неговата 70-а годишнина. Юбилея си композиторът, диригент и общественик ще отбележи с празничен концерт тази вечер в зала "Емил Димитров" на читалище "Съгласие 1869" заедно с приятелите си от Плевенска филхармония и виртуозната пианистка Дора Делийска.

Пред присъстващите в Заседателната зала на Общината бивш кмет на Плевен Румен Петков, творци, директори на културни институти, музиканти и журналисти кметът Спартански подчерта, че е горд с приноса на проф. Джуров в областта на изкуството и за това, че той прославя Плевен не само у нас, но и по света. „Трябва да уважаваме хората, които правят Плевен и България известни, които обогатяват и чертаят нови хоризонти за всички творци. Чест и удоволствие е за мен да връча почетния плакет на маестро Джуров, за да засвидетелствам своето признание и уважение към неговото творчество”, каза още г-н Спартански.

Проф. Джуров сподели пред присъстващите, че най-светлите му спомени са свързани с Плевен, че тук се е чувствал най-свободен като творец. За най-новата си творба, „Тост…за Плевен”, чиято премиера ще е довечера, маестрото обясни, че се вдъхновил покрай местните избори с желанието да покаже, че когато всички се обединим около постигането на една цел, разногласията и противоречията изчезват. Юбилярът пожела на кмета Спартански работата му за благосъстоянието на плевенчани и за благоустройството на Плевен да е успешна и обединение на всички около каузата Плевен.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета