В Белене представят книгата "Останете живи", посветена на каузата да се спре войната по пътищата

До този момент изданието е представено пред хиляди ученици от цялата страна

Журналистът от Плевен Георги Стоянов - автор на книгата "Останете живи", която е посветена на каузата да се спре войната по пътищата, ще представи изданието в Белене. Това ще се случи на 17 декември, вторник, като срещата ще бъде с учениците от СУ "Димчо Дебелянов".

"Останете живи" вече е част от десетки училищни и общински библиотеки. До този момент книгата е представена пред хиляди ученици от цялата страна - организирани бяха събития във Варна, Пловдив, Стара Загора, Горна Оряховица, Враца, Плевен, Смолян, Велико Търново, Долна Митрополия, Тръстеник, Пордим, Царево, Приморско, СОК "Камчия". Кампанията продължава през цялата настояща учебна година, а срещите и презентирането на книгата имат за цел да заострят вниманието на младите хора върху това, което е в техните възможности – да спазват правилата за движение по пътищата и като шофьори, когато станат такива, и като пешеходци, каквито са сега.

"Останете живи" поставя акцента върху човешкия фактор за войната по пътищата и разказва истории на хора, участвали или засегнати по един или друг начин от пътнотранспортно произшествие – участници в инциденти, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на загинали и ранени, очевидци.

Наред с истинските истории, които са събрани в изданието, Георги Стоянов предлага на читателите и статистически данни, показателни за тенденциите при пътнотранспортните произшествия, както и полезни за младите хора съвети за действие при катастрофи и за оказване на помощ на пострадали.