Отличиха творба на плевенско дете в Националния конкурс за рисунка - pleven.utre.bg

Отличиха творба на плевенско дете в Националния конкурс за рисунка

13 декември 2019, 09:04 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ОДМВР-Плевен

Ермена Георгиева получи поощрителна награда

Ермена Георгиева - ученичка от V клас на ОУ “Васил Левски“ в град Белене бе наградена в националния конкурс за детска рисунка „Аз и детското полицейско управление“. Тържествената церемония по награждаване на победителите от заключителния етап на конкурса се проведе в София в Националния дворец на децата. От Плевенската дирекция на вътрешните работи бяха изпратени за участие в престижния конкурс три рисунки. Номинирани бяха Ермена Георгиева, Ивелина Ганчева от град Белене и Цветелина Петкова от село Горни Дъбник.   Ермена Георгиева получи отличието в изключително силна конкуренция.  В Националния конкурс се включиха общо 87 ученици със свои творби, а отличените от тях са 13. На тържествената церемония присъстваха зам.-министрите на вътрешните работи и на образованието и науката Милко Бернер и Петър Николов, главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов, директорът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски и Ваня Кастрева, началник на РУО София-град.

Продължавайте да мечтаете и да достигнете мечтите си. Пожелавам ви да станете добри хора и знайте, че човек се чувства удовлетворен, когато помага на другите. Творете и постигайте успехи, с тези думи зам.-министър Бернер се обърна към малките творци.

Всички творби, които ни изпратихте ще бъдат изложени и продадени на годишната церемония „Полицай на годината“, а събраните средства ще бъдат внесени по сметката на Националната благотворителна кампания в подкрепа на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР, допълни гл. комисар Терзийски, символичен домакин на церемонията.

Програмата „Детско полицейско управление” (ДПУ) се реализира от 2016 г. от служители на МВР. За изпълнение на програмата беше сключено споразумение между четири  министерства -  на вътрешните работи, на образованието и науката, на младежта и спорта и на правосъдието, и Българската православна църква, Българския червен кръст, Българския туристически съюз и Националното сдружение на общините в Република България.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета