В Белене се проведе първо занятие с ученици по проекта "Училището има смисъл"

Участниците в първото занятие за тази година надхвърлят 60 деца

Започнаха занятията за тази година с учениците от ОУ "Васил Левски" и СУ "Димчо Дебелянов" - Белене по проекта "Училището има смисъл".

Прекрасната инициатива беше предприета миналата година от директора на ОУ "Васил Левски" Румяна Богданова и последвана от ръководството на СУ "Димчо Дебелянов". Участниците в първото занятие за тази година надхвърлят 60 деца.

Проектът, чиято цел е да подпомогне ранното професионално ориентиране на децата, е с продължителност 30 седмици и в него участват ученици от VI клас, разпределени в групи.

Първото занятие проведе капитан Георги Георгиев - командир на щабна рота в 55-ти инженерен полк, който представи пред децата основните мисии на Българската армия и произтичащите от тях задачи, както и видовете въоръжени сили и родове войски.

Предстоят теми с практическа насоченост, на които учениците ще имат възможността да се запознаят с екипировката и техниката при обезвреждане на импровизирани взривни устройства и невзривени беоприпаси, както и с дейността на водолазите от инженерните формирования на Българската армия.