Пожари през уикенда: 38-годишен запали къща в Гулянци, работно помещение горя в Староселци - pleven.utre.bg

Пожари през уикенда: 38-годишен запали къща в Гулянци, работно помещение горя в Староселци

16 декември 2019, 10:40 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Няма пострадали

На 13 декември екип на РСПБЗН – Гулянци е потушил пожар в самозапалил се комин в обитаема сграда в град Гулянци. Нанесените материални щети са минимални.

На 14 декември в 22:59 часа в РСПБЗН - Гулянци е получен сигнал за пожар в частен имот в града на улица "Васил Априлов". На адреса са изпратени служители с един автомобил, които са потушили пламъците в необитаемата къща. От проведени оперативни действия е установен извършителят на палежа – 38-годишен местен жител. Той е направил пълни самопризнания. В следствие на пожара напълно са изгорели коридор и стая на горния етаж, както и около 22 кв.м. покривна конструкция. Започнато е досъдебно производство по чл.330, ал. 1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Никопол. Работата продължава разследващ полицай.

На 14 декември в 03:05 часа в Оперативния център при РДПБЗН – Плевен е постъпил сигнал за пожар в работно помещение в частен имот в село Староселци. При инцидента са унищожени покривна конструкция 30 кв.м, стенд за нафтови помпи и пет електрически инструмента. Причините за произшествието са в процес на установяване. Пострадали хора няма. Пламъците са погасени от служители на РСПБЗН – Кнежа.

На 14 декември служители от РСПБЗН – Плевен са оказали две технически помощи – отключване на входна врата на апартамент в Плевен на улица „Антим“ и съдействие на екип на ЦСМП за транспортиране на трудно подвижен човек в областния град в ж.к „Дружба“.

На 15 декември  служители от РСПБЗН – Гулянци са потушили пламъци в отпадъци в двор в града на улица „Васил Априлов“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета