Семейство от Славяново съди училище заради смъртта на детето им - pleven.utre.bg

Семейство от Славяново съди училище заради смъртта на детето им

17 декември 2019, 09:51 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Нова тв, кадър

14-годишният Радослав издъхна, след като бе пребит от негов съученик

Семейство от Славяново съди местното училище, след като детето почина по време на учебната дейност преди две години и половина. 14-годишният Радослав издъхна, след като бе пребит от негов съученик. В последствие насилникът беше осъден условно. Родителите на Радослав продължават да се борят за справедливост. Във вторник е първото заседание в Окръжния съд в Плевен, предаде Нова тв.

"И учителката, и директорката имат вина. Преподавателката излъга, че Радо е пил енергийна напитка и е получил епилепсия. И двете все още работят, но в други училища. На видеозаписите се вижда, че синът ни е починал по време на час, а не в междучасие. В кабинета е имало и други деца, които може би ще бъдат извикани в съда. На никой не е потърсена отговорност. Подали сме иск за обезщетение на стойност 240 000 лв.”, заяви Бисер Димитров, който е баща на починалото момче.

"Често виждаме момчето, което преби до смърт сина ни. Гледа ни толкова нагло. Едва се сдържаме", каза Елка Драгомирова, майка на убитото дете.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета